ГолосUA
12:07 19/01/2011

Апеляційний господарський суд визнав право власності на «Київміськбуд» за територіальною громадою Києва

Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення про визнання права власності на 80% акцій холдингової компанії «Київміськбуд» територіальної громади Києва.

Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Водночас апеляційна інстанція визнала недійсним договір купівлі-продажу 80% акцій ХК «Київміськбуд», який був підписаний Головним управлінням комунальної власності КМДА з ТОВ «Фінансова компанія «Новий регіон» у липні 2009 року.

Суд також відмовив у задоволенні апеляційних скарг ТОВ «Фінансова компанія «Новий регіон», Атіма Лімітед та Сатіліна Лімітед, які заперечували право власності Києва на акції холдингу.

ХК «Київміськбуд» створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації в 1994 році шляхом об’єднання в його статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств і інших активів.

Влітку 2010 року стало відомо про продаж містом в 2009 році своїх часток у «Київміськбуді» — 80%. На аукціонах через Українську універсальну товарну біржу покупцем виступила фінансова компанія «Новий регіон». У випадку з «Київміськбудом» і «Київгазом» торговець потім перепродав ці акції офшорним компаніям. Генеральна прокуратура порушила кримінальні справи і оскаржила операції з продажу комунальних пакетів акцій. В свою чергу, Господарський суд Києва визнав право власності на зазначені пакети акцій в цих підприємствах за територіальною громадою Києва.

Читайте также по теме