ГолосUA
10:28 20/07/2010

Апеляційний суд залишив Діденка під арештом

Апеляційний суд Києва у вівторок залишив без змін рішення Печерського суду Києва, яким колишньому першому заступникові голови Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Ігорю Діденку був обраний запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Таке рішення ухвалила колегія суддів.

Суд мотивував своє рішення тим, що адвокати І. Діденка, які звернулися з відповідною апеляційною скаргою, не надали підстав для зміни запобіжного заходу на інший, не пов’язаний з арештом.

В той же час суд підтвердив вмотивованість підстав Печерського райсуду Києва у вказаній справі для обрання І. Діденку запобіжного заходу у вигляді арешту. Це стосується, зокрема, того, що він оформляв візу на виїзд до США, щоб залишити Україну, а також наявність у нього виду на проживання в Іспанії.

Нагадаємо, 12 липня Печерський районний суд Києва вибрав запобіжним заходом І. Діденку утримання під вартою строком на 2 місяці.

9 липня Служба безпеки України затримала його у Києві в рамках кримінальної справи, порушеної проти нього 10 червня за підозрою в розтраті чужого майна в особливо крупних розмірах (стаття 191 Кримінального кодексу).

8 червня СБУ порушила справу за фактом розтрати службовцями «Нафтогазу» шляхом зловживання службовим положенням 11 млрд. куб. м транзитного газу вартістю 33,9 млрд. гривень, який належав компанії «РосУкрЕнерго».

За матеріалами: Українські новини />  

Читайте также по теме