ГолосUA
11:14 25/01/2010

Арештовано майно службових осіб банку “Надра” на 500 млн. гривень

На майно обвинувачених службових осіб банку “Надра” накладено арешт на суму понад 500 млн гривень.

Про це повідомила сьогодні прес-служба Київської прокуратури.

На даний час у провадженні прокуратури міста Києва перебуває 7 кримінальних справ щодо порушень у банківській сфері. Зокрема, прокуратурою направлено до суду кримінальну справу відносно працівника однієї з філій Київського регіонального управління банку "Надра", котра впродовж 2007-2008 років розтратила 2,6 млн. грн. та 50 тис. доларів коштів банку шляхом проведення банківських операцій, зараховуючи гроші на рахунок близької їй особі без фактичного їх внесення у касу відділення банку.

Окрім цього, органами внутрішніх справ столиці у минулому році виявлено та розслідувано 43 злочини стосовно працівників банківських установ. На майно обвинувачених накладено арешт на суму понад 520 тис. грн.

Загалом впродовж 2009 року органами прокуратури столиці порушено 44 кримінальні справи, з яких 35 вже направлені до суду. У вказаних справах накладено арешт на майно обвинувачених на суму майже 4 млн. грн.

Нагадаємо, колишній президент банку "Надра" Ігор Гіленко розшукується податковою міліцією Києва за фінансову аферу за привласнення 50 млн. дол. Відносно нього 12 жовтня 2009 року Шевченківський районний суд столиці України виніс ухвалу про обрання запобіжного заходу у вигляді затримання і доставки до суду під вартою. Проти нього порушена кримінальна справа за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання посадовим положенням) Кримінального кодексу України. На майно керівника банку — квартиру в центрі Києва — накладений арешт.

Нагадаємо, І. Гіленко 11 лютого 2009 року був звільнений від обов’язків голови правління банку "Надра".

Раніше голова МВС Юрій Луценко заявив про масштабні зловживання Національного банку, допущені при рефінансуванні банку "Надра". Крім того в ЗМІ з’являлася інформація про те, що з наданого в 2008 року НБУ надав "Надра" рефінансування на суму 7,1 млрд. грн, з банку було виведено близько 6 млрд. грн.

 

Читайте также по теме