ГолосUA
15:53 10/01/2010

Арештованому в Таїланді екіпажу літака Іл-76 пред’явлено три нові звинувачення

Арештованому в Таїланді екіпажу літака Іл-76 пред’явлено три нові звинувачення.

Як повідомляє “Bangkok Post” із посиланням на главу відділу по боротьбі із злочинністю Супісарна Факдінаруєнарта, проти арештованих Михайла Петухова, Олександра Зрибнева, Віктора Абдуллаєва Віталія Шумкова та Ільяса Ісакова, висунуті звинувачення в нелегальному перевезенні зброї, незаконному її ввезенні до Таїланду, а також недонесення владі про її наявність на борту.

В той же час обвинувачі звернулися до суду з проханням утретє продовжити арешт членів екіпажу Іл-76 до 18 січня у зв’язку з необхідністю допитати всіх свідків.

Так, за даними видання, в рамках розслідування, кримінальна поліція Таїланду привабила експертів по озброєнню, для того, щоб вони офіційно підтвердили факт знаходження зброї на борту затриманого літака.

Нагадаємо, що у випадку, якщо заарештованим буде також пред’явлено звинувачення в зберіганні вибухових речовин, їм загрожує страта.

Чи будуть правоохоронні органи Таїланду наполягати на висуненні проти членів екіпажу арештованого літака саме цього звинувачення, поки невідомо.

Як повідомлялося, Іл-76 був затриманий владою Таїланду 11 грудня після того, як приземлився в аеропорту Бангкока для дозаправки. У супровідних документах в якості вантажу були вказані механізми для буріння свердловин.

В ході догляду літака виявилося, що він перевозив більше 35 тонн зброї, у тому числі мобільних ракетних комплексів, ракет земля-воздух і 12 контейнерів з боєприпасами. При цьому пілоти літака заявляють, що не знали про військовий характер вантажу, що ними перевозився.

25 грудня 2009 року капітан затриманого літака Ільяс Ісаков повідомив про те, що що знаходиться на борту вантаж мав бути доставлений до українського аеропорту Бориспіль.

Що господарі вантажу мали намір робити з ним далі, за словами Ісакова, екіпажу було невідомо. При цьому він уточнив, що екіпаж був найнятий українською фірмою Авіатек, яка зафрахтувала літак в грузинської “Air West Georgia”.

За матерiалами: Lenta.ru

 

Читайте также по теме