ГолосUA
10:06 22/01/2010

«Арселор Міттал Кривий Ріг» стверджує, що у них і так найвища зарплата у галузі

"Арселор Міттал Кривий Ріг" опублікував офіційну інформацію про середню зарплату на підприємстві. За словами керівництва, працівники комбінату в середньому отримують 3,52 тис. грн.

Цей показник на колишній "Криворіжсталі" вищий, ніж в цілому по галузі в Україні. Середній рівень зарплат металургів в країні станом на листопад 2009 року склав 3,14 тис . грн.

Питання заробітних плат було підняте на підприємстві вчора у зв’язку з візитом на "Арселор Міттал Кривий Ріг" Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, яка поцікавилася, наскільки ретельно виконуються соціальні зобов’язання іноземним інвестором. Виконання цих зобов’язань наразі є умовою, яка дозволяє криворізькому комбінату користуватися пільгами в рамках Меморандуму про взаєморозуміння, підписаного між підприємствами гірничо-металургійного комплексу і Кабінетом міністрів.

Нагадаємо, відповідно до цього документа уряд зменшив ціни на газ, коксове вугілля і транспортні перевезення для підприємств галузі. Ці заходи були направлені на підтримку галузі в умовах кризи. Проте і металургійні підприємства узяли на себе певні зобов’язання. Зокрема, не скорочувати зарплати своїм робочим і не проводити масових звільнень.

За матеріалами: «Дело»

 

Читайте также по теме