ГолосUA
14:22 22/10/2010

«АрселорМіттал» продав іноземцям свої ПДВ-облігації на суму 1,7 млрд. грн.

 

color="#000000">
face="Times New Roman, serif">
size="4">«АрселорМіттал Кривий Ріг» продав іноземному покупцеві весь пакет належних йому ПДВ-облігацій обсягом 1,7 млрд. грн. 

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">
color="#000000">Цю інформацію підтвердили у прес-службі меткомбінату, але подробиці угоди розкрити відмовилися, пославшись на комерційну таємницю. 

color="#000000">Нагадаємо, у вересні «АрселорМіттал Кривий Ріг» як компенсації за невідшкодований ПДВ отримав від уряду ОВДП на 1,7 млрд. грн. (був найбільшим утримувачем ПДВ-бондів).

/>

face="Times New Roman, serif">
size="4">
color="#000000">Згідно з інформацією, «АрселорМіттал Кривий Ріг» продав весь пакет ПДВ-облігацій одному західному банку наприкінці минулого тижня. «Весь обсяг був проданий однією угодою, за однією ціною, одному з великих західних банків», — зауважив голова ради директорів групи компаній «Інвестиційний капітал України» (ICU) Валерія Гонтарєва.

Меткомбінату вдалося продати ПДВ-облігації дещо дорожче, ніж вони коштували на ринку. «Транзакція була закрита минулого тижня, коли ринкові операції проходили за цінами, що забезпечує прибутковість в районі 13% річних.

color="#000000">«Міталл» продав папери дорожче, із прибутковістю близько 12%, отримавши свого роду премію за обсяг», — зазначив керівник однієї з інвесткомпаній. 

color="#000000">Найбільш імовірним покупцем цих паперів учасники ринку називають американський Citibank.

Хто б не придбав ПДВ-бонди «Арселора», основна їх частина в будь-якому випадку піде на зарубіжні фінансові ринки.

color="#000000">«Західні банки купують ПДВ-облігації. Потім перепаковують їх у CLN (кредитні ноти, похідний борговий інструмент — ред.) і розпродають великому числу клієнтів (хеджевим та інвестиційним фондам, приватним інвесторам і т.д.)», — зауважив старший аналітик «Astrum Investment Management» Сергій Фурса. 

Фінансисти сходяться на думці, що «АрселорМіттал Кривий Ріг» вдало вибрав момент для продажу паперів. 

color="#000000">«Ми вважаємо, що ринкова кон'юнктура в даний момент дуже сприятлива для продажу ПДВ-облігацій, які все ще залишаються у власності компаній-платників податків.
color="#000000">Враховуючи низький рівень прибутковості паперів, існує ймовірність корекції кривої вгору (збільшення дисконтів — ред.)», — підкреслив аналітик компанії «Ренесанс Капітал» Анастасія Головач. 

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">За матеріалами: Дело 

Читайте также по теме