ГолосUA
13:04 23/09/2009

АУБ прогнозує падіння економічної активності в Україні через політичну нестабільність

Через політичну нестабільність в Україні Асоціація українських банків прогнозує подальше падіння економічної активності в країні, принаймні, у найближчі 8 місяців. Про це повідомив президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко під час прес-конференції, — передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, політичний хаос в Україні призведе до того, що всі політичні сили займатимуться лише популізмом і ніхто не вирішуватиме економічні питання держави.

“Ми очікуємо, що в наступні 8 місяців падіння прибутків та попиту буде продовжуватися. Я також не думаю, що з курсом долара буде краща ситуація, ніж є зараз. Зараз немає жодних підстав говорити про зростання заробітних плат і про зменшення безробіття. Якщо і буде зростання зарплат, то воно відбуватиметься виключно за рахунок інфляційних джерел”, -зазначив О. Сугоняко.

Експерт також зауважив, що після виборів в країні виникнуть проблеми з виплатами пенсій та виплатами в бюджетній сфері.

“При тих показниках доходів населення і прибутків підприємств бюджет і сьогодні наповнюється або за рахунок авансом сплачених податків, або за рахунок інфляційних джерел. Тому проблеми з виплатами людям бюджетної сфери та пенсіонерам можуть виникнути навіть раніше, ніж завершаться президентські вибори”, — наголосив президент АУБ.

Є. Стеценко

 

Читайте также по теме