ГолосUA
13:45 25/12/2008

АУБ вагається, як назвати ВР — дитсадком чи божевільнею

Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко розкритикував дії Верховної Ради, Кабінету Міністрів України та Національного банку за ведення «неадекватної політики» по відношенню до банківської системи.

Як повідомив кореспондент Голос.UA, О.Сугоняко виступив з критикою основних фінансових установ країни під час сьогоднішньої прес-конференції.

За словами президента АУБ, ВР стала на шлях законодавчого популізму, приймаючи і схвалюючи на рівні комітетів цілу низку законопроектів, спрямованих на підтримку інтересів боржників за рахунок банків та їхніх кредиторів.

«Заборона відчуження заставленого позичальниками майна під надані кредити, заборона підвищення процентних ставок по кредитах та їхнє зниження за депозитами, конверсія наданих позик в іноземній валюті у заборгованість у гривнях за так званим історичним курсом — за які ресурси це робити? Це що, дитсадок №13 чи палата №6? Це Верховна Рада України!», — обурився О.Сугоняко.

Він також зазначив, що в разі, якщо законодавча і виконавча влади доведуть своєю непрофесійною діяльністю банківську систему до банкрутства, суспільству будуть завдані збитки у сумі від 10 до 40% ВВП.

 

Читайте также по теме