Людмила Мыцай
11:33 23/11/2010

Авіарейс між Львовом та Донецьком скасовано через збитки

 

«Міжнародні авіалінії України» (МАУ) скасували регулярні авіарейси між Львовом та Донецьком, Львовом та Києвом.

Про це сьогодні, 23 листопада, у коментарі ГолосUA повідомив гендиректор ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» Олександр Загрева.

«Економічно невигідно їм сьогодні виконувати ці польоти через дуже малу завантаженість. Пасажири майже не літають. Завантаженість становила 20-30%. Тому вони не можуть літати у збиток. Компанія вирішила призупинити авіарейси на зимовий період, а там уже буде видно», – розповів Загрева.

За його словами, МАУ призупинила польоти між Львовом і Донецьком, Львовом та Києвом близько 2 тижнів тому. Загрева висловив сподівання, що авіасполучення між Львовом та Донецьком буде відновлене, оскільки «це їх регулярна лінія, вони тримали на неї ліцензію».

«Скасування рейсів пов’язане з фінансовою ситуацією та зміною форми власності компанії», – зазначив гендиректор аеропорту.

За його словами, інші авіакомпанії не скасовували рейсів зі Львова.

Авіарейси МАУ зі Львова до Києва відбувалися з періодичністю 6 разів на тиждень, до Донецька – двічі на тиждень.

Нагадаємо, регулярні авіарейси МАУ між Львовом і Донецьком були урочисто відкриті в червні цього року в присутності віце-прем’єр-міністра з питань «Євро-2012» Бориса Колеснікова, керівника Місцевого оргкомітету «Євро-2012 Україна» Маркіяна Лубківського, міського голови Львова Андрія Садового.

Читайте также по теме