ГолосUA
18:37 09/04/2010

Австрійські ЗМІ: США ризикують спровокувати чергову фінансову кризу

США ризикують спровокувати чергову фінансову кризу через крах ринку ділової нерухомості.

Так стверджує видання «Die Presse».

Газета вказує, що минулий крах ринку житлової нерухомості в Америці викликав серйозні економічні проблеми у всіх державах світу.

Однак, найбільше від американських фінансових турбуленцій постраждали країни східноєвропейського регіону (Латвія, Україна), південноєвропейського (Греція, Іспанія), а також північна Ісландія, економіка якої докотилася до дефолту.

"Коли ринок нерухомості у США зростав, ресторани, торговельні центри, офісні будівлі та готелі росли як гриби після дощу. Тепер, в 2010-2014 році, прийшов час виплати кредитів, за рахунок яких і відбувався будівельний бум, і тут криється головна небезпека: за словами Конгресу, вже стає зрозумілим, що половину зазначених кредитів просто не буде чим повернути, адже виходить так, що позичальники заборгували більше, ніж варта їхня нерухомість загалом. До того ж вартість ділової нерухомості, починаючи із 2007-го року впала приблизно на 40%", — наголошує «Die Presse» та додає, що, оскільки ризик чергової хвилі світової економічної кризи високий, всі держави, особливо із нестабільною фінансовою ситуацією, мають підготуватися до найгіршого сценарію.

За матеріалами: Die Presse.

Підготувала Л. Дубенко

http://diepresse.com/home/wirtschaft/international/556809/index.do?_vl_backlink=/home/wirtschaft/index.do

 

Читайте также по теме