ГолосUA
12:08 26/10/2008

Австрія відзначає національне свято

Сьогодні Австрія відзначає національне свято — День прийняття закону про постійний нейтралітет.

Про це повідомило РИА Новости .

Тисячі мешканців столиці зі своїми родинами та гості Відня прямували з самого ранку до палацу Хофбург. Тут з нагоди свята на майдані Героїв відбувся традиційний "огляд досягнень" бундесхеера — національної армії.

Святкування розпочалося з покладання вінків до Монумента жертвам світових війн президентом Австрії Хайнцем Фішером та членами австрійського уряду.

 

Потім відбулась урочиста церемонія приведення до присяги 800 новобранців. Їх вітали керівні особи держави. На цьому офіційна частина святкування закінчилась.

Біля 500 тисяч людей за оцінками поліції прийшли в цей день на майдан Героїв. Вони оглядали військову техніку — танки, бойові та інженерні машини, геліокоптери різного призначення.

На майдані було багато пивних та винних павільйонів а також "гуляшна пушка", в якій готувався традиційний для австрійців гуляш. 

Свято триватиме до пізнього вечора і не тільки в Хофбурзі. По всьому Відню відбуваються виступи популярних австрійських та закордонних музичних колективів, спектаклі на патріотичну тематику. Всі віденські музеї відчинені для безкоштовного відвідування чи продають квитки з великою знижкою. День відчинених дверей відбувається також у відомствах президента, федерального канцлера, міністерства з європейських та міжнародних справ тощо.

 

Читайте также по теме