ГолосUA
13:46 28/01/2009

Автомобільні перевізники вимагатимуть відставку Вінського

4 лютого автомобільні перевізники проведуть всеукраїнську акцію протесту біля будівлі Міністерства транспорту з вимогою відсторонення від займаної посади міністра транспорту та зв’язку України Йосипа Вінського.

Як передав кореспондент ГолосUA, про це повідомив президент Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників Віталій Рева.

Він зазначив, що на сьогодні міністерство втратило авангардну роль в розвитку тактики та стратегії галузі. Також, за словами експерта, в самій галузі процвітає корупція, відсутня нормативна база та будь-які перспективи.

Голова Київської міської організаціїї роботодавців перевізників “Столиця” Валерій Ліпецький зауважив, що фактично повністю знищено ланку керівників транспортної галузі.

“Транспортною галуззю правлять, м’яко кажучи, молоді люди віком від 25 до 30 років, колишні менеджери “Правекс-Банку”, які не є фахівцями і ставлять задачею заробити гроші, а не вирішити проблемні питання галузі”, — розказав експерт.

Крім того, виходити на вулицю працівників автомобільної галузі змушують дві постанови Київської міськдержадміністрації, які автомобілісти вважають незаконними: “Про введення платного в’їзду в Київ для транзитного транспорту” та “Про внесення змін до організації та проведення конкурсу перевезення пасажирів міських маршрутів м. Києва”, яка передбачає оплату за відшкодування витрат з виконання робіт по отриманню дорожніх об’єктів.

За словами Валерія Ліпецького, сума оплати становитиме близько 1000 гривень на місяць за одиницю техніки, що фактично позбавить інвесторів будь-яких прибутків.

“Таких масштабів корупції за 49 років роботи в транспортній галузі я ще не бачив”, — підсумував Віталій Рева.

 

Читайте также по теме