ГолосUA
18:02 15/04/2010

Автосалон у Києві відмінили на знак протесту

Всеукраїнська асоціація автоімпортерів і дилерів (ВААІД) скасувала четверту за рахунком виставку "ВААІД Kyiv Automotive Show 2010", яка повинна була відбутися в Києві з 24 по 30 травня 2010 року.

Про це повідомив генеральний директор ВААІД Олег Назаренко.

За його словами, таке рішення прийнято на знак протесту проти намірів влади підняти ставки акцизного збору в 2-4 рази на автомобілі преміум-класу, з об’ємом двигуна понад 3 тисячі сантиметрів кубічних і дорожче 50 тисяч євро.

На думку Олега Назаренка, такий крок призведе до "тінізації" сегменту та відновленню нелегальних схем ввезення шикарних автомобілів. О.Назаренко заявив, що збільшення акцизів на ввезення розкішних автомобілів зведе до нуля надходження до Держбюджету з імпорту преміум-марок.

Гендиректор ВААІД підкреслив, що автоімпортери не проти податку на розкіш як такого, однак при цьому, цей податок повинні сплачувати всі, в тому числі й ті, хто вже є володарем таких автомобілів.

Нагадаємо, минулого року організатори "ВААІД Kyiv Automotive Show" прийняли рішення не проводити автошоу і перейти на дворічний режим. Основна причина такого кроку — економічна і фінансова криза, яка в повній мірі торкнулася автомобільного ринку.

За матеріалами: Подробности

 

Читайте также по теме