ГолосUA
09:44 27/01/2011

Азаров: Для України символом нацистського злочину є Бабин Яр

/> Для Українського народу символом нацистського злочину перед людством є трагедія Бабиного Яру.

Про це зазначив Прем'єр-міністр Микола Азаров у своєму слові з приводу Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту, передала прес-служба уряду.

“Щороку, вклоняючись перед пам’яттю невинних жертв, ми згадуємо і про тих, хто рятував життя ближнього, ризикуючи своїм життям і життям своїх рідних і дітей. Сьогодні їм надано відповідний статус – Праведники світу, і серед них немало християн, які за своїми релігійними переконаннями вбачали своїм обов’язком протистояти безбожним діям – нацистським тортурам, знаючи, що найбільший дар Господній – це життя, і ніхто не вправі забирати його в людини”, — зауважив прем'єр.

Він також наголосив, що “ми народилися після Другої Світової війни, наше дитинство пройшло під мирним небом і теплим сонцем”.

“Але з особливим болем у серці ми слухаємо розповіді свідків, які у ті трагічні часи зазнали знущань у юному і дитячому віці. Ми вклоняємося перед вашою мужністю і терпеливістю. Ви донесли до сьогодення неоціненний скарб – впевненість і надію, що прагнення жити долає всі пригнічення і знущання”, — підкреслив урядовець.

“Виховуючи молоде покоління у демократичному і правовому суспільстві, із горем і смутком у серці ми навчаємо їх зберігати вічну пам’ять про жертви Голокосту”, — резюмував М. Азаров.

Читайте также по теме