ГолосUA
14:00 21/05/2010

Азаров хоче мінімізувати митні вилучення між членами Митного союзу та Україною

Прем’єр-міністр України Микола Азаров висловився за мінімізацію митних вилучень, які існують між країнами-членами Митного союзу (Росія, Білорусь, Казахстан) і Україною. Про це він заявив сьогодні в Санкт-Петербурзі в ході засідання Міждержавної ради Євразійського економічного співтовариства.

М. Азаров нагадав, що зараз триває підготовка нового консолідованого переліку вилучень з режиму вільної торгівлі для країн Митного союзу, розробка якого повинна завершитися до 1 липня 2010 року.

"Наша позиція полягає в тому, що перелік таких вилучень повинен бути мінімальним,а в ідеалі — взагалі бути відсутнім. У такому напрямі ми готові співробітничати", — сказав прем’єр-міністр.

Він підкреслив, що для України надзвичайно важливо, щоб правила Митного союзу не вплинули негативно на режим вільної торгівлі з державами, що входять до Митного союзу. За його словами, нині між Україною і країнами Митного союзу діє ряд вилучень і обмежень з режиму вільної торгівлі, перелік яких по кожній країні відрізняється.

За матеріалами: УКРІНФОРМ />  

Читайте также по теме