ГолосUA
11:23 26/05/2010

Азаров хоче скоротити види діяльності, які підлягають ліцензуванню (Додано ГОЛОС)

Кабмін розпочне роботу над скороченням видів діяльності, які підлягають обов’язковому державному ліцензуванню. /> ГОЛОС

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, передав кореспондент ГолосUA

За його словами, в країні існує близько 70 видів діяльності та 2250 видів робіт послуг та операцій, які підлягають обов’язковому ліцензуванню.

“Тому ми сьогодні ретельно і виважено визначимось щодо їх скорочення. Віце-прем’єр С. Тигипко, Мінекономіки В. Цушко, голова комітету М. Бродський, місцеві адміністрації повинні терміново взятись за цю проблему та активну роботу зі спрощення регулювання діяльності”, — наголосив він.

При цьому глава уряду наголосив, що сьогодні проведе нараду по закону про скорочення переліку видів господарської діяльності, які підлягають ліцензуванню.

Водночас М. Азаров запевнив, що діяльність, яка безпосередньо впливає на безпеку здоров’я людей, екологію, та державну безпеку залишиться обов’язковою для ліцензування.

“Проте, зарегулювати ті види діяльності де природнім бар’єром для неякісних товарів та послуг може бути сам споживач та ринок — безглуздо і шкідливо для економічної свободи”, — додав він.

А. Береза
 

Читайте также по теме