Азаров наказав готуватися до святкування ювілею космонавта Берегового

Уряд прийме рішення про святкування 90-ччя з дня народження українського льотчика та космонавта Георгія Берегового.

Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров сказав на черговому засіданні, передав кореспондент ГолосUA.

«Ми затвердимо сьогодні рішення уряду щодо підготовки до відзначення 90-річчя від дня народження Георгія Тимофійовича Берегового – нашого славного співвітчизника, полтавчанина, який увійшов в історію, як герой Великої Вітчизняної війни , льотчик-випробувач, видатний космонавт, керівник Центру підготовки космонавтів та громадський діяч», — заявив він.

М. Азаров нагадав, що Г. Береговий був двічі Героєм Радянського Союзу та єдиним з радянських космонавтів, хто отримав перше звання Героя за мужність у повітряних боях під час ВВВ.

“До 15 квітня залишилося не так багато часу, тому прошу оргкомітет та всіх членів уряду приділити особливу увагу підготовці до відзначення цієї річниці на високому рівні”, — зазначив глава уряду.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, згідно з офіційною версією команди Президента Віктора Януковича, 27 грудня 1978 року постановою президії Донецького обласного суду обидва судові вироки щодо В. Януковича були скасовані за відсутністю складу злочину. Це стало можливим завдяки зверненню до суду космонавта Георгія Берегового, депутата Верховної Ради СРСР.

Читайте также по теме