ГолосUA
08:14 27/04/2010

Азаров наполягає, що Тимошенко сама пропонувала Росії залишити ЧФ

Екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, домовляючись щодо ціни на газ з Росією, пропонувала Прем’єр-міністру Росії Володимиру Путіну оренду території для Чорноморського флоту.

Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

«Практика перебування військових баз на території інших держав існує століттями. Вона є і в Італії, і в Іспанії, і в Японії і в Німеччині. І якщо Юлія Тимошенко сама пропонувала Путіну Чорноморський флот, то сьогодні її заяви виглядають цинічно. Ми можемо звернутися до Путіна з проханням надати запис їхньої розмови і підтвердити цей факт. Тому для мене не було здивуванням, коли вчора Путін сказав: «А чого Тимошенко протестує, адже вона сама мені це пропонувала?», — наголосив він.

«Сьогодні прийняті два історичні рішення, які відкривають шлях до виходу нашої країни з кризи і важливість цієї події треба оцінювати тверезо», — підкреслив глава уряду.

Посадовець відзначив, що його обурила «неєвропейська реакція так званої опозиції». «Рішення, яке ми прийняли сьогодні, повинне дати можливість нашому народу зрозуміти, кого він відсторонив від влади, що їм потрібно: країна чи димові шашки, хаос і конфлікти? П’ять років абсолютного провалу при владі попередніх політиків, провалу в економіці і зараз, коли з’явилася можливість підняти країну, вони намагаються зробити все можливе, аби не допустити це», — підсумував Азаров.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме