Азаров натякнув, що Україна не зобов’язана була запрошувати на вибори іноземних спостерігачів

 

color="#000000">
face="Times New Roman">
size="3">Міжнародні спостерігачі були запрошені на місцеві вибори в Україну лише з доброї волі Президента Віктора Януковича та уряду.

/>  

color="#000000">
face="Times New Roman">
size="3">Про це прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив під час зустрічі з представниками іноземних держав та главами місій спостерігачів від міжнародних організацій на виборах 31 жовтня 2010 року.


 

color="#000000">
face="Times New Roman">
size="3">За його словами, формально Україна не мусила цього робити. «Те, що сьогодні ви прибули в Україну — яскраве свідчення відкритості влади та бажання вдосконалювати демократичні процедури в нашій державі. Ви знаєте, що Україна не має формальних зобов’язань відносно запрошення міжнародних спостерігачів на місцеві вибори, але і Президент України, і уряд порахували за необхідне запросити спостерігачів, які зможуть зробити висновки відносно дотримання в країні стандартів виборів», — наголосив він.


 

color="#000000">
face="Times New Roman">
size="3">При цьому голова уряду підкреслив, що влада держави «з величезною повагою ставиться до практичного досвіду та репутації міжнародних інститутів в сфері спостереження за виборами». «Ми готові скористатися вашими рекомендаціями відносно удосконалення демократичних процедур», — запевнив М. Азаров.


 

Читайте также по теме