ГолосUA
08:05 26/05/2010

Азаров назвав три критерії, за яким уряд допомагатиме промисловцям

Кабінет Міністрів визначив 3 головні критерії за якими допомагатиме промисловості.

  Про це сказав Прем’єр-міністр Микола Азаров під час вступного слова, передав кореспондент ГолосUA

“По-перше, це випуск продукції імпорту-заміщення. Ми зобов’язанні повернути країні позитивний зовнішньо—торговельний баланс і спиратись, в першу чергу, на свої сили”, — відзначив він.

Другим критерієм, за яким уряд оцінюватиме ефективність роботи з відновлення промисловості, к зазначив М. Азаров буде конкурентноспроможність.

Третім критерієм, глава уряду визначив створення “нових робочих місць нового покоління”.

“Тобто робочих місць, які грунтуються на передових технологіях, перспективних галузях, робочих місць, де продуктивність праці зростає не на відсотки, а в рази, зарплатня збільшується не на десятки гривень, а на порядок. Саме в такі робочі місця держава буде інвестувати кожну заощаджену гривню, а також залучати запозичення, кредити, заохочувати іноземні інвестиції”, — наголосив він.

Більш широка дискусія щодо заходів з відновлення промисловості, за словами глави уряду, відбудеться на сьогоднішній нараді уряду з питань прискорення розвитку і відновлення промисловості у регіональному розрізі.

“Змістовна дискусія з промисловцями, підприємцями, місцевими адміністраціями -це важливий етап підготовки до засідання ради регіонів при Президентові України, яка відбудеться завтра у Львові", — додав він.

Нагадаємо, 27 травня Президент України Віктор Янукович здійснить робочу поїздку до Львівської області.

А.Береза />  

Читайте также по теме