Азаров не вірить протестам проти Податкового кодексу

 

Навколо проекту Податкового кодексу в Україні дуже багато спекуляцій.

 

Про це заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів України, передав кореспондент ГолосUA.

 

За його словами, «це не дивно, адже податкова реформа перекриває кисень тіньовій економіці, злочинному бізнесу на відшкодування ПДВ та кладе край базарній наживі на наших людях».

 

«Ми всі спостерігали, як минулого тижня в країні намагалися продемонструвати «протест малих підприємців». Насправді, ані люди, яких змусили зображувати протест, ані їх господарі норм Податкового кодексу в очі не бачили», — наголосив він.

 

На переконання Прем'єр-міністра, необґрунтованість претензій до проекту ПК стала очевидною минулого тижня у Тернополі, коли «мітингувальники висловили конкретні, на їх думку, претензії». «Вони кажуть: «плата за патент збільшується у 5 – 10 разів». Це брехня. 12 років вона не змінювалася і зараз її пропонується збільшити на 18%. Скільки ж можна робити вигляд, що плата надмірно висока?!», — наголосив голова уряду.

 

«Брехнею» М. Азаров назвав і звинувачення у п'ятиразовому збільшенні штрафів. «Насправді, штрафні санкції для малих підприємств навіть зменшуються, і нараховуються вони лише за неподання звітності і несплату податкових зобов'язань», — підкресли він.

 

Також він спростував звинувачення у впровадженні шести нових перевірок. «Навпаки. Ніяких нових перевірок не буде», — запевнив він.

 

Читайте также по теме