ГолосUA
10:25 23/07/2010

Азаров не збирається покривати афери з ПДВ

Уряд обіцяє налагодити систему, яка дозволить відрізнити реальні відшкодування ПДВ від бізнесу, що займається зароблянням грошей на державних компенсаціях.

Про це сьогодні заявив глава уряду Микола Азаров, повідомила прес-служба Кабміну.

«Заявляю категорично: Уряд жодних афер, пов’язаних з ПДВ, покривати не буде», — сказав в ексклюзивному інтерв’ю українській газеті глава уряду, коментуючи ситуацію з відшкодуванням ПДВ.

За словами прем’єра, «якщо податкова служба в місті, районі, області працює професійно та кваліфіковано, то для неї ніяких труднощів не становить сказати: ось це реальне відшкодування ПДВ, а це — так зване «повітряне».

М.Азаров повідомив, що Кабмін підготував реєстр підприємств, які погодилися на відшкодування ПДВ цінними паперами уряду. За його словами, сума склала лише 17,6 млрд.грн, тобто, майже вдвічі менше, ніж задекларовано.

«Виникає питання: а де ж решта підприємств? А вони вирішили не проходити процедуру! Адже включенню до реєстру передує детальна перевірка того, як утворився борг з ПДВ, за рахунок чого. Та я з самого початку передбачав, що добра половина заборгованості — це так званий бізнес на поверненні ПДВ, коли «відкати» досягали 50% від суми, що пред’являється», — підкреслив Глава Уряду.

На його думку, коли Кабмін почне випуск цінних паперів, реальна заборгованість з ПДВ буде закрита повністю.

«Після того, як процес компенсації облігаціями буде завершено, ми постараємося так налагодити систему, щоб щомісячне відшкодування ПДВ відбувалося автоматично в повному обсязі», — запевнив М.Азаров. />  

Читайте также по теме