Азаров обіцяє зрівняти розміри мінімальної зарплати та пенсії з прожитковим мінімумом

У 2011 році уряд має намір нарешті зрівняти розміри мінімальної зарплати і мінімальної пенсії з відповідним прожитковим мінімумом.

Про це заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров сьогодні під час засідання Кабінету Міністрів, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, в 2011 році продовжиться процес підвищення соціальних стандартів, зокрема, будуть підвищені мінімальна заробітна плата, прожитковий мінімум, пенсійні виплати, державні допомоги родинам з дітьми, у тому числі, і допомоги при народженні дитини.

face="Times New Roman, serif">
size="4">«Уряд зробить все, щоб вихід з кризи був для таких найбільш незахищених громадян максимально м’яким. Навіть не дивлячись на підвищення тарифів, на несприятливу цінову кон’юнктуру на продовольчому ринку. Ми не допустимо зниження рівня життя в країні. Навпаки, зростання реальних доходів населення – це основа основ наших планів виходу з кризи», — наголосив М. Азаров.

color="#000000">
face="Times New Roman, serif">
size="4">«Нагадаю, що в серпні минулого року уряд прийняв безпрецедентне рішення – встановив, що оплата за житлово-комунальні послуги не повинна перевищувати 15% сукупного доходу для тих, хто працює, і 10% — для пенсіонерів. Держава взяла на себе захист громадян в умовах підвищення тарифів. Максимальна плата для тих, у кого, припустимо, пенсія 1000 гривень, становить більше 100 гривень. Всю решту доплатить держава», — резюмував він.

Читайте также по теме