ГолосUA
10:47 26/07/2010

Азаров помириться з російською компанією, котра приватизувала «Луганськтепловоз»

Фонд державного майна й керуюча компанія "Брянський машинобудівний завод" (Росія) мають намір підписати мирову угоду за суперечкою щодо приватизації в 2007 році 76% холдингової компанії "Луганськтепловоз" (Луганськ).

Про це йдеться в розпорядженні Кабінету Міністрів №1501 від 21 липня.

Уряд погоджується із пропозицією фонду щодо припинення взаємних зобов’язань ФДМУ й "Брянського машзаводу", які випливають із рішення Господарського суду Києва від 1 квітня й пункту 3 договору купівлі-продажу від 29 червня 2010 року, шляхом підписання угоди про нарахування зустрічних однорідних вимог.

Кабмін доручив ФДМУ забезпечити підписання мирової угоди, умови якої передбачатимуть припинення в повному обсязі зобов’язань фонду, що випливають із судового рішення, і зобов’язань "Брянського машзаводу" з оплати придбаного 15 червня 2010 року пакета "Луганськтепловозу".

Як повідомлялося, Вищий господарський суд 27 липня розгляне касаційну скаргу ФДМУ на рішення Господарського суду Києва від 1 квітня, що зобов’язав фонд повернути 58 млн. доларів, заплачених управляючою компанією "Брянський машинобудівний завод" при приватизації 76% "Луганськтепловозу" в 2007 році.

У свою чергу "Брянський машзавод" повинен до 28 липня сплатити 50%, тобто 205 млн. гривень, від суми, за яку було придбано "Луганськтепловоз" на повторному конкурсі в червні 2010 року, а протягом ще 30 днів — інші 50%.

"Луганськтепловоз" виробляє магістральні тепловози, дизель-поїзди, електропоїзди постійного і змінного струму, транспортери, вагони й обладнання для поїздів приміського сполучення й трамваїв, а також гірничо-шахтове обладнання.

 

Читайте также по теме