ГолосUA
09:50 31/10/2010

Азаров пообіцяв спостерігачам Європарламенту чесні вибори

 

size="4"> 
size="4">Прем’єр-міністр України Микола Азаров зустрівся з Павлом Ковалем, депутатом Європейського парламенту, членом фракції “Європейські консерватори та реформісти” і членом спостережної місії Європейського Парламенту на місцевих виборах в Україні на його прохання.

 

size="4">Про це повідомили в прес-службі уряду.

 

size="4">Голова уряду висловив задоволення, що в Україну для спостереження за виборами прибула така представницька делегація Європарламенту.

 

size="4">«Це важливо для нас, оскільки ми повністю відкриті і хочемо, щоб до виборів, які відбуваються, не було питань», — заявив Микола Азаров.

 

size="4">На думку Прем’єр-міністра України, нинішні місцеві вибори важливі для країни тому, що завершують виборчий цикл поточного року і відкривають шлях до практичної роботи з реформування країни на всіх рівнях влади.

 

size="4">«Попередній період характеризувався нестабільністю не тільки в центрі, а й на місцях. Це відволікало сили від конструктивної роботи. Достатньо згадати, що у розпал кризи не вдалося прийняти ні державний, ні місцеві бюджети на 2010 рік», — підкреслив Микола Азаров.

 

size="4">Також голова уряду наголосив, що в Україні на черзі реформа місцевого самоуправління, яка дасть територіям суттєво більше повноважень і ресурсів. «Тому хочеться бути переконаним, що люди оберуть таких місцевих лідерів, які ефективно скористаються ресурсами для модернізації наших міст і сіл, підвищення якості життя людей. Хочеться, щоб на місцях були сформовані як конструктивна більшість, так і конструктивна опозиція», — зазначив Прем’єр-міністр.

 

size="4">Саме тому, на його думку, вибори мають пройти безумовно демократично і чесно. «Влада зробила все, щоб вибори пройшли демократично, прозоро. Зокрема, ми змінили закон про вибори і забезпечили рівні можливості всім політичним силам змагатися за голоси виборців».

 

size="4">«Водночас і Президент, і Прем’єр-міністр жорстко попередили керівників органів виконавчої влади, правоохоронних органів тощо про те, що жодного адміністративного тиску на волевиявлення виборців ми не допустимо і не потерпимо», — заявив Микола Азаров.

 

size="4">У зустрічі також взяли участь Міхал Чапліцкі, секретар Делегації Європейського Парламенту в Комітеті парламентського співробітництва між Україною та ЄС, член спостережної місії Європейського Парламенту на місцевих виборах в Україні та Іренеуш Фідос, керівник політичної секції Представництва ЄС в Україні.

Читайте также по теме