ГолосUA
14:14 24/07/2010

Азаров пообіцяв українцям безкоштовні послуги Центру ядерної медицини

Українці користуватимуть послугами Центру ядерної медицини безкоштовно.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров, повідомили в прес-службі уряду.

«Абсолютно безкоштовно, ніякого госпрозрахунку!», — так відповів на запитання преси щодо вартості послуг нового Центру ядерної медицини (ЦЯМ)

“Ми будемо вітати приватні інвестиції, будемо безкоштовно виділяти майданчики для будівництва приватних клінік, але всі медичні заклади, зведення яких фінансувалося з бюджету, надаватимуть свої послуги громадянам України безкоштовно”, підкреслив глава уряду.

Київський Центр ядерної медицини використовуватиме позитронно-емісійні томографічні (ПЕТ) технології, що відносяться до області ядерної медицини.

ПЕТ є винятково ефективним методом клінічних досліджень пацієнтів з онкопатологією, який дає можливість в найкоротший термін з максимальним результатом і якістю діагностувати онкологічні захворювання на ранніх стадіях та суттєво впливати на своєчасність та якість подальшого лікування.

Рішення про створення цього Центру було прийнято Урядом Віктора Януковича у 2007 році. Тоді Перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров взяв будівництво під особистий контроль. На будівельні роботи й на закупку ПЕТ-обладнання було виділено 228 млн. грн. Після приходу до влади Уряду Юлії Тимошенко роботи були припинені. Обіцяних нею осінню 2009 року 70 млн. грн. на завершення об’єкта, що перебував на рівні 90-відсоткової готовності, виділено не було.

Після формування весною поточного року Кабінету Міністрів України Миколи Азарова на доведення будівництва до введення в дію потрібно було вже 112,7 млн. грн. Уряд їх виділив, і Центр ядерної медицини добудовано.

«На Покрову, 14 жовтня, Центр має прийняти перших пацієнтів», — запевнив Микола Азаров. />  

Читайте также по теме