ГолосUA
17:58 30/03/2010

Азаров сподівається, що переговори з МВФ завершаться розробкою нової програми

Переговори з Міжнародним валютним фондом мають завершитися розробкою нової програми.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів

Таке сподівання прем’єр-міністр України Микола Азаров висловив сьогодні під час зустрічі з керівником місії Європейського департаменту МВФ Атанасіосом Арванітісом.

"Я знаю, що ви відверто і плідно поспілкувалися з нашими представниками. Сподіваюся, що ми завершимо переговори розробкою нової програми або серйозно трансформуємо попередню програму", — наголосив М.Азаров.

За словами прем’єра, наразі уряд завершує розробку реалістичного, збалансованого бюджету на 2010 рік. "Я його вчора в загальних рисах розглядав… Звичайно, це важкий, "кризовий" бюджет. Але це реальний бюджет, який дозволить нам стабілізувати фіскальну сферу і підготувати реформи, які ми будемо проводити уже поточного року і, головним чином, наступного", — сказав він.

М. Азаров зазначив, що проведення реформ завжди потребує фінансових ресурсів, і в цьому питанні уряд розраховує на підтримку фонду: "Сподіваємося, що кредит МВФ дозволить нам використовувати ці ресурси на проведення реформ".

У свою чергу керівник місії Європейського департаменту МВФ А.Арванітіс зазначив, що місія МВФ підтримує започаткування в Україні низки реформ. "МВФ разом з іншими міжнародними фінансовими інститутами готовий надати підтримку Україні, в тому числі здійснювати технічну та фінансову допомогу", — сказав він.

Сторони ретельно обговорили плани уряду щодо наповнення доходної частини бюджету, концентрації видатків на безумовно необхідних напрямках і обмеження дефіциту бюджету.

Робоча група українських урядовців на чолі з віце-прем’єр-міністром Сергієм Тігіпком та міністром палива і енергетики Юрієм Бойком у четвер, 1 квітня, опрацює з місією МВФ питання, поставлені під час зустрічі. Наступна зустріч прем’єр-міністра з місією МВФ відбудеться у четвер, 1 квітня.

 

Читайте также по теме