ГолосUA
07:47 07/07/2010

Азаров сподівається убезпечити країну від другої хвилі кризи

Уряд має намір скоротити видатки поточного року з метою захистити державу від наслідків другої хвилі світової кризи.

Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров у вступному слові на засіданні уряду, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, країні необхідно «забезпечити внутрішню страховку, запас міцності державних фінансів». «Тобто необхідно вжити превентивних заходів, які заощадять державні кошти на екстрені потреби. Тому сьогодні ми будемо розглядати скорочення видатків поточного року на державне управління і інші потреби», — наголосив він.

Водночас глава уряду запевнив, що Кабмін буде відпрацьовувати «заходи додаткового соціального захисту населення, які дадуть українському суспільству необхідну допомогу, щоб витримати можливу фінасово-економічну турбулентність у зовнішньому світі».

«Зазначу, що дуже важливим елементом такого захисту є оздоровлення ситуації пенсійного забезпечення. Попередники залишили нам колосальний розрив доходів та видатків Пенсійного фонду. Держава всі можливі ресурси спрямує на підтримку Пенсійного фонду, але головна підтримка — це те, що всі працівники будуть сплачувати внески до Пенсійного фонду, адже кожен з нас несе відповідальність за утримання тих громадян, які вже не можуть працювати, і ніхто не має права стояти осторонь», — підсумував він.

А. Береза />  

Читайте также по теме