ГолосUA
06:29 26/04/2010

Азаров: за останні 10 років Україна побудувала всього три літаки

Співпраця з Російською Федерацією дозволить врятувати українську авіаційну промисловість.

Про це заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров в ефірі телеканалу ICTV. />  

Він підкреслив, що самостійно Україна не зможе розвивати цю галузь. «Мова йде про те, чи буде наша промисловість авіаційна, чи буде вона взагалі існувати, або не буде? Чи зуміємо ми поодинці її підняти, або не зуміємо? Цілком очевидно, що не зуміємо, тому що за останні 10 років Україна побудувала всього-на-всього три літаки», — заявив він.

Глава уряду нагадав, що Україна постачала двигуни для російських вертольотів. «Зараз Росія запроектувала будівництво свого вертолітного заводу, тобто заводу з виробництва вертолітних двигунів. Скажіть, будь ласка, нам після цього … закривати завод «Мотор Січ»?, — зазначив М. Азаров.

При цьому він повідомив, що переговори про співробітництво в галузі авіабудування ведуться і висловив переконання, що сторонам вдасться домовитися про спільне виробництво військово-транспортного літака.
«Ми вже ведемо серйозні переговори з цього приводу, ми домовимося про спільний випуск середньомагістральних літаків», — зауважив посадовець.

Він також підкреслив, що крім авіабудування, планується розвивати співробітництво в галузі машинобудування, енергетики, розвитку транспортної інфраструктури. У тому числі М. Азаров підтвердив, що ведуться переговори з російською стороною про будівництво транспортного переходу через Керченську протоку.

За матеріалами: УНІАН

 

Читайте также по теме