ГолосUA
17:12 13/12/2010

Азаров запевнив, що влада просто створює ефективну систему управління

 

Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що найголовніше завдання адміністративної реформи полягає у створенні ефективної системи управління.
 

Про це голова Уряду повідомив сьогодні під час представлення трудовому колективу Віце-прем'єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктора Тихонова, повідомила прес-служба Кабміну.
 

«Завдання реформи системи управління чи адміністративної реформи, як її іноді називають, полягає не тільки і не стільки у скороченні видатків, скороченні чисельності і оптимізації видатків – це, безумовно, буде одним з результатів, але найголовніше – створити ефективну систему управління, яка б відповідала вимогам часу, не бюрократизувала б процеси в країні, не затягувала б прийняття рішень, а навпаки давала б можливість швидко і ефективно реагувати на ситуацію в країні», — наголосив М. Азаров.
 

Прем’єр-міністр зазначив, що протягом останніх 20 років робилося кілька спроб реформування системи управління, які не доводилися до логічного завершення: «Нам необхідно хоч один раз набратися енергії, рішучості і вирішити застарілі проблеми», — зазначив він.
 

Глава Уряду зауважив, що скорочувалися як міністерства і відомства, так і чисельність службовців, однак після цього майже на 100 тисяч збільшили чисельність чиновників та майже вдвічі — кількість органів управління. За словами прем’єр-міністра, в результаті таких дій значно зменшилася ефективність праці, а світова криза 2008-2009 років показала, що ця система зовсім неефективна.
 

«Це непроста реформа, реформа складна, болюча, тому що вона зачіпає інтереси десятків тисяч людей… Реформа влади, яка зараз проводиться в країні — це наш шлях, на якому ми маємо створити сучасну, ефективну систему управління країною, яка поєднує як галузевий, так і територіальний принцип управління», — підкреслив М. Азаров.
 

Читайте также по теме