ГолосUA
17:47 04/02/2011

Азаров запевнив, що Збройні Сили України повністю забезпечені продуктами харчування

Збройні Сили України повністю забезпечені продуктами харчування і немає жодної військової частини, де були б перебої з харчуванням військовослужбовців.

Про це заявив Прем‘єр-міністр України Микола Азаров сьогодні на брифінгу, повідомили у прес-службі Кабміну.

«Я не знаю жодної військової частини, де є проблема з харчуванням наших військовослужбовців. Якщо такий сигнал прийде, то буде негайно звільнений з посади, перш за все, командир частини і, відповідно, той посадовець Міністерства оборони, який таку ситуацію допустив», — зазначив М. Азаров.

Прем‘єр-міністр підкреслив, що всі проблеми між Міністерством оборони і постачальниками харчування для військовослужбовців за угодами, які були укладені у попередні роки, будуть вирішені найближчим часом. «Проблеми такі можуть бути з розрахунками, з претензіями до якості виконання. Ці проблеми і претензії повинні розв’язуватися та усуватися, але жодного дня перебою з харчуванням і постачанням продуктів нашим військовослужбовцям не повинно бути. Всі кошти в Міністерстві оборони є, всі необхідні рішення ухвалено», — підсумував голова уряду.

Нагадаємо, 4 січня директор підприємства “Білоцерківський військторг” Людмила Рябич заявила про загрозу припинення гарячого харчування майже 11 тисяч військовослужбовців у 70 військових частинах (у яких підприємство надає послуги з організації харчування) через заборгованість Міністерства оборони як замовника послуг за останні три місяці 2010 року.

Сума заборгованості на 31 грудня сягала 30 млн. грн. За словами представників підприємства, їм довелось використовувати запаси продуктів власного виробництва (борошно, крупи, овочі, м’ясо). Проте ресурси підприємства вже дуже обмежені. Більше того, зростає заборгованість і по виплаті зарплати майже 1300 працівникам підприємства, не доотримав кошти і бюджет міста (це підприємство є одним з найбільших платників податків у Білій Церкві). Крім того, за несвоєчасні розрахунки за отримані товари та несплату податків цьому держпідприємству нарахували штрафи на загальну суму понад 6 млн. грн.

На переконання директора підприємства, ця ситуація створена штучно. “За сценарієм окремих посадовців, які є кураторами цього ринку, у такий спосіб військторгівців планують посунути з солдатської кухні”, — сказав він.

Читайте также по теме