ГолосUA
11:02 23/03/2010

Азарова звинувачують у сексизмі

Українські громадські організації занепокоєні останніми висловлюваннями Прем’єр-міністра Миколи Азарова і звинувачують його у сексизмі.

Про це повідомляє сайт Музею історії жіноцтва та гендерного і жіночого руху.

В Інтернеті з’явилося звернення громадських організацій до Прем’єр-міністра.

“Відсутність жінок в уряді – це не питання смаку чи естетики, а питання справедливості, зрілості, ефективності та законної легітимності нової влади. Висловлювання “немає жінок – немає на кого дивитись” є сексистським і дискримінаційним, адже базується на стереотипі, що для жінки головне зовнішність, та зводить роль жінки до пасивного об’єкта, який існує виключно для чоловічої візуальної насолоди. І хоча у складi вищих керiвних органiв та на політичному Олімпі влади зараз переважають чоловiки, саме сотні тисяч українських чиновниць будуть тими людьми, які працюватимуть “по 16 годин на добу”, “без вихідних і прохідних”, і котрих зневажив своїми словами керівник уряду”, — переконані підписанти звернення.

Підписи під зверненням до голови уряду поставили члени громадських організацій Мiжнародний правозахисний жiночий центр “Ла Страда-Україна”, Киiвська школа рiвних можливостей, Тернопільський адаптаційний чоловічий центр, всеукраїнська мережа “Юнаки проти насильства”, представництво фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні, Харківське Жіноче Об’єднання “Сфера” та багато інших.  

Нагадаємо, минулого тижня голова уряду досить характерно висловився: “Одні кажуть, що наш уряд великий, другі, що в уряді немає жінок, ні на кого подивитися під час засідання Кабінету міністрів. Самі нудні особи. За всієї моєї пошани до жінок – не жіноча справа проводити реформи”. За словами Миколи Азарова, в новий уряд підібрані люди, які можуть працювати по 16 годин на добу, “без вихідних і прохідних”, можуть брати відповідальність і не бояться говорити “ні” начальству.

В. Середа

 

Читайте также по теме