ГолосUA
12:26 25/09/2009

«Азовмаш» скоротив виробництво на 50%

Маріупольський завод «Азовмаш» за вісім місяці 2009 року через падіння попиту скоротив обсяги виробництва в порівнянні з аналогічним періодом минулого року вдвічі.

Про це заявив президент підприємства «Азовмаш» Олександр Савчук.

Як відзначив Савчук, підприємство працює в умовах гострого дефіциту обігових коштів, істотного падіння цін на продукцію, невчасної оплати виготовленої та відвантаженої продукції, намагаючись компенсувати це ефективною маркетинговою політикою та раціональним використанням фінансових ресурсів.

За його словами, борг держави перед підприємством «Азовмаш» за податок на додану вартість вже складає близько 50 млн. грн., а незабаром узагалі може збільшитися в 1,5 рази — до критичного для підприємства рівня.

Олекасндр Савчук додав що в середньому на вагонобудівних підприємствах України, Росії і СНД обсяги випуску товарної продукції за підсумками восьми місяців нинішнього року знизилися до 10%-30% від минулорічних показників.

Довідка ГолосUA: Концерн Азовма́ш — найбільше машинобудівне підприємство України (місто Маріуполь), яке спеціалізується на випуску обладнання для гірнічно-металургійного комплексу, цистерн-вагонів, портових кранів, котлів, паливозаправників тощо. Підприємство формально належить країні, але фактично — «System Capital Management» (Донецька фінансово-економічна група на чолі з Рінатом Ахметовим).

Маріупольський ВАТ «Азовмаш» — найбільше підприємство машинобудування. У номенклатурі виробництва провідне місце займає виготовлення вантажних вагонів і цистерн, гірничометалургійне устаткування, спецмашинобудування. На підприємстві працює близько 18 тисяч чоловік. У 2006 році на підприємстві вперше проведено продукції на 3 млрд. грн, дві третини якої пішли на експорт.

За матеріалами: «Коммерсант-Украина»

 

Читайте также по теме