ГолосUA
14:10 05/10/2010

B Івано-Франківську викрито злочинну схему з конвертації

Нещодавно івано-франківські податківці виявили конвертаційний центр, діяльність якого була спрямована на надання послуг реально існуючим суб’єктам господарювання України по незаконному формуванню податкового кредиту з податку на додану вартість та валових витрат, а також переводу безготівкових коштів в готівку.

Про це повідомили в Державній податковій адміністрації в Івано-Франківській області, передав кореспондент ГолосUA.

За даними ДПІ, до проведення цих операцій був причетний директор одного з приватних підприємств нашого міста. Крім того, у злочинній схемі з конвертації грошових коштів було задіяно ряд відомих банківських установ.

Суб’єкти господарювання, які користувались послугами цього «конвертаційного» центру, перерахували на рахунки вищевказаного приватного підприємства кошти в сумі близько 5 млн. грн. за різні товарно-матеріальні цінності та послуги, реалізація та надання яких фактично не проводились. В подальшому всі ці кошти переводились у готівку, тобто конвертувались.

Припинення діяльності «конвертаційного» центру здійснювалось у рамках кримінальної справи, порушеної за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.212, ч.2 ст. 366 КК України. /> На даний час кримінальну справу направлено до суду з обвинуваченням директора підприємства у скоєнні злочинів, пов’язаних з ухиленням від сплати податків та службовим підробленням офіційних документів.

А. Романюк
 

Читайте также по теме