ГолосUA
15:48 02/11/2010

Б.Колесніков домовився з Кореєю про постачання 6 швидкісних поїздів до Євро-2012

 

Віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков відвідав з робочим візитом Республіку Корея, де провів переговори з керівництвом компанії “Хюндай Корпорейшн” з питань стратегічної співпраці.

Про це сьогодні повідомила прес-служба Кабінету міністрів.

Згідно з повідомленням, сторони висловили взаємне порозуміння щодо співробітництва. Насамперед, йдеться про постачання шести швидкісних поїздів корейського виробництва для потреб України під час проведення чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Використання швидкісних поїздів, які можуть розвивати швидкість до 180 км на годину, дозволить на третину скоротити час пересування між містами, що приймають Євро-2012.

“До початку чемпіонату передбачається постачання шести поїздів і ще чотири поїзди можуть бути закуплені до кінця 2012 року. Зокрема, українська сторона очікує певне поліпшення умов кредиту, який надає Корея на закупівлю, і очікується, що на початку грудня поточного року контракт між “Укрзалізницею” і “Хюндай Корпорейшн” буде підписаний, після чого громадяни України зможуть повною мірою відчути всі зручності і високий рівень обслуговування”, — розповіли в прес-службі уряду.

Також у ході переговорів обговорювалася можливість створення спільного підприємства з виробництва поїздів на одному з українських підприємств.

Читайте также по теме