ГолосUA
11:37 11/01/2009

Багаті клієнти Merrill Lynch скуповують золоті злитки

Банк Merrill Lynch визнав, що деякі з його багатих клієнтів настільки стурбовані станом фінансової системи та ознаками політичної нестабільності в усім світі, що наполягають на придбанні золотих злитків, а не похідних фінансових інструментів та "паперових" замінників, повідомляє Finance.ua з посиланням на «Daily Telegraph». />  

Інвестиційний директор американського банку Гарі Дуган заявив, що в настроях інвесторів помітні великі зміни.
 

«Люди всерйоз стурбовані тим, як буде виглядати наш світ в 2009 році. Дивно, скільки клієнтів віддають перевагу фізичному золоту, а не біржовим індексним фондам», — сказав він.
 

«Вони настільки стривожені, що хочуть тримати транспортабельні активи в себе вдома. Я ніяк не очікував, що до мене будуть звертатися клієнти, яким потрібний ящик південноафриканських крюгеррандів», — додав Г.Дуган.
 

За прогнозом Merrill, золото буде дорожчати, і до червня ціна тройської унції досягне $1150.
 

Золото залишиться вигідною інвестицією при будь-якому розвитку подій. У випадку дефляції воно буде надійним пристанищем, якщо ж масштабні програми зі стимулювання економіки виявляться ефективними і знову запустять механізм інфляції, воно залишиться в ціні, відзначив Г.Дуган.
 

Він додав, що дефляція в найближчі місяці може виявитися найбільш серйозним ризиком.
 

«Коли ціни починають падати, з дефляційною психологією дуже важко впоратися. Люди просто перестають купувати речі, тому що думають, що, якщо почекати, буде дешевше».

 

Читайте также по теме