ГолосUA
16:57 06/03/2009

Балога порадив Тарасюку знати своє місце

Перед тим, як пропонувати кандидатуру на посаду міністра закордонних справ, коаліція повинна усвідомлювати, що зовнішньополітичний курс держави і її Президента на євроатлантичну інтеграцію визначений, зокрема, на законодавчому рівні.

Про це заявив глава Секретаріату Президента України Віктор Балога, коментуючи заяву народного депутата Бориса Тарасюка про умови його балотування на посаду міністра, повідомляє прес-служба глави держави.

«Країна успішно йде за обраним курсом протягом останніх років, і цей курс не підлягає обговоренню. Нікому не цікава позиція окремих політиків щодо його підтримки або не підтримки», — сказано в повідомленні.

В.Балога наголосив, що Президент найближчим часом подасть до парламенту свою кандидатуру на посаду міністра. Він готовий розглядати кандидатури різних претендентів, але вибере того, хто найбільше відповідає принципам професіоналізму і патріотизму.

«Тому хочеться порадити панові Тарасюку, якщо хочете бути реальним кандидатом, повинні усвідомлювати своє місце в здійсненні зовнішньої політики держави. Заяви про розбіжності з Президентом в баченні зовнішньої політики держави свідчать про деформоване бачення претендентом місії влади в суспільстві. Я закликаю не провокувати Президента необдуманими і непрофесійними висловлюваннями. Якщо розраховуєш бути реальним кандидатом, ознайомся спершу з відповідною правовою базою, і чітко її дотримуйся. Тільки за таких умов посадові претензії можна буде вважати обґрунтованими», — заявив В.Балога.

 

Читайте также по теме