ГолосUA
16:30 22/12/2008

Банки України підписали Меморандум про співпрацю

Голови правлінь шести великих банків України ("Укргазбанку", "Кредитпромбанку", банку "Фінанси і Кредит", "Родовід Банку", "Укрпромбанку", "Брокбізнесбанку", "VAB Банку") підписали Меморандум про співпрацю. Таким чином, банкіри мають намір консолідуватися і скоординувати свої дії з нормалізації вітчизняного банківського сектора — повідомила ЛігаБізнесІнформ.

Банкіри, згідно з Меморандумом, починають спільну діяльність з відновлення ефективної роботи міжбанківського ринку, оперативного вироблення спільних стабілізаційних заходів, зміцнення довіри до національної валюти, координації зусиль банків по роботі з проблемними активами, об’єктивного інформування про достаток банківського сектора, відновлення стійкого процесу кредитування економіки і населення України, а також для зміцнення взаєморозуміння між банками і клієнтами.

«Прийшов той час, коли необхідно консолідуватися, коли ми повинні починати говорити між собою і чути один одного, для можливості вирішити питання кредитування як короткострокового, так і довгострокового, так і проблеми банківської ліквідності», — заявив Віктор Леонідов, голова правління "Кредитпромбанку".

Володимир Хливнюк, голова правління банку "Фінанси і Кредит", відзначив: "Ми намагаємося відродити міжбанківський ринок, тим самим ми намагаємося збільшити ту ліквідність, яка необхідна на сьогоднішній день банківській системі. Це спроба запропонувати інструмент гарантування міжбанку через коштовні папери уряду". В.Хливнюк підкреслив, що механізм ще потрібно доробити, оскільки для банків це дуже важливо, щоб у будь-який момент можна було продати надлишки і знімати гроші.

 

Читайте также по теме