ГолосUA
14:30 15/08/2008

Банкіри та забудовники просять підтримки уряду

Українські забудовники та банкіри звернулись до уряду за допомогою і висловили свою занепокоєність сьогоднішнім станом будівельної галузі та ринку нерухомості в цілому, чим і зумовили спільне засідання у Кабінеті Міністрів, — повідомляє кореспондент Голос UA.

Перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов у відповідь відзначив необгрунтовано високі ціни на житло. На його думку, такий рівень цін може призвести до стагнації будівельної галузі, а згодом і ініціювати іпотечну кризу в Україні.

"Сьогодні багато будівельних компаній споживають наслідки власної цінової політики, а саме — відбувалося значне підвищення цін, під цю високу рентабельність і прибутки почали "підтягуватися" виробники бетону, арматури, інших будівельних матеріалів. З іншого боку, високі ціни на житло привели до кризи попиту, і сьогодні ажіотажного попиту по цінах, які існують на ринку на продукцію будівельників, фактично не існує” — констатує Турчинов.

За словами Першого віце-прем’єра, зростанню цін на житло сприяв корупційний чинник та високі вимоги місцевих органів влади до будівельних компаній.

Читайте также по теме