ГолосUA
15:52 20/01/2009

Батьки моряків «Фаїни» просять гуманітарної допомоги

Батьки моряків з українського судна «Фаїна», що перебуває в полоні у сомалійських піратів, звернулися по допомогу до гуманітарних організацій.

Як повідомив «ForUm», родичка бранців організувала спеціальний центр у Києві для того, щоб добитися якнайшвидшого звільнення своїх дітей.

«Умови життя в них просто жахливі. Це не дивно, враховуючи, що всі вони перебувають у каюті площею 12 кв. м — їм там навіть ніде лягти», — поскаржився Віктор Шаповалов, чий син Денис перебуває на борту «Фаїни». «Тому ми звертаємося до діючих у регіоні гуманітарних організацій із проханням хоча б надати банальну медичну допомогу нашим дітям», — підкреслив В.Шаповалов.

«Саме судно і його вантаж не цікавлять нас», — заявила мати 21- річного матроса Артема, Ольга Гіржева. «Зрозуміло, що наші діти стали заручниками великої політики. Так звільніть їх спочатку, а потім уже вирішуйте всі проблеми, адже вони ні в чому не винні», — обурилася вона.

Нагадаємо, що український сухогруз перебуває в полоні з 25 вересня 2008 року. На борту «Фаїни» перебуває вантаж різного озброєння, у тому числі 33 танка Т-72, гранатомети, зенітні установки , боєприпаси. Екіпаж складається з 17 українців, двох росіян і одного латиша. Ще один громадянин Росії, капітан Володимир Колобков, помер незабаром після захоплення від серцевого приступу.

 

Читайте также по теме