“Батьківщина” хоче контролювати проблему відключення тепла в регіонах

Партія “Батьківщина” візьме під свій контроль проблему відключення тепла в регіонах.

Про це заявила лідер політсили Юлія Тимошенко перед початком чергового допиту у Генпрокуратурі, передав кореспондент ГолосUA.

“Я думаю, що наша команда візьме під контроль питання відключення людям тепла. Ми будемо з сьогоднішнього дня проводити моніторинг і відслідковувати, в якій області вимкнули тепло чи газ, щоб вичавити з людей гроші для розрахунку з паном Фірташем і тіньовою компанією “РосУкрЕнерго””, — зазначила вона.

Окрім, політик пообіцяла звернутися від імені партії до уряду з проханням припинити цю корупцію.

“Якщо ж вони (влада — ред.) продовжуватимуть це робити, то, думаю, що ми публічно викликатимемо до Верховної Ради Генерального прокурора, щоб він звітував, як він бореться з корупцією, тіньовою економікою і конкретно “РосУкрЕнерго””, — підсумувала Ю. Тимошенко.

Нагадаємо, компанія “Газ України” заявила про намір відключити від газопостачання компанії-боржники із 9 областей України. Йдеться про “Донецьктеплокомуненерго”, “Лисичанськтепломережу”, “Сєвєродонецьктепло”, “Стахановтеплозабезпечення”, “Дніпропетровські теплові мережі”, “Міські теплові мережі” (м. Запоріжжя), “Кіровоградтепло”, “Кримтеплокомуненерго”, “Ялтинські теплові мережі”, “Східноєвропейську теплоелектро-генеруючу компанію”, “Львітеплоенерго”, “Дирекцію розвитку інфраструктури території” (м. Харків).

Про необхідність відключення від газопостачання підприємств ТКЕ-боржників ДК “Газ України” повідомила Волинську, Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку, Кіровоградську, Луганську, Львівську, Харківську обласні державні адміністрації, Раду міністрів АР Крим, Держжитлокомунінспекцію.

У результаті такого відключення лише у Донецькій області без тепла можуть залишитися жителі 200 000 квартир.

Читайте также по теме