ГолосUA
13:55 27/09/2010

“Батьківщина” може поповнитися представниками інших політичних сил, — М. Томенко

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко передбачає включення до виборчого списку партії “Батьківщина” членів інших політичних сил.

Про це сьогодні він заявив журналістам, передав кореспондент ГолосUA.

“Можна говорити про перший крок. Він полягає в наступному: що ми домовилися про те, аби в списках “Батьківщина” були присутні впливові й авторитетні люди на місцевих виборах і від “Народної Самооборони”, від “Народного руху України”, й від партії “Реформи і порядок”. Звісно, якщо вони звернуться до нас з такою пропозицією”, — зазначив Томенко, уточнивши, що це стосується списків “Батьківщини” на виборах в міські, районні та обласні ради.

При цьому не виключив, що до ”Батьківщини” долучаться й представники інших менш відомих політичних сил. “Наша ідея полягає в тому, щоб більш якісно підійти до формування списків. І ми не вважаємо, що партійна приналежність до “Батьківщини” є єдиною та необхідною умовою, аби бути в списку”, — наголосив політик.

М. Томенко також не виключив, що на парламентських виборах виборчі списки “Батьківщина” поповняться представниками інших політсил. “До парламентських виборів ще є час. Подивимося, подумаємо. Але я допускаю, що на цих виборах, якщо буде збережена норма йти не блоками, а партіями, то нашим братнім політичним партіям треба буде ухвалювати рішення йти в єдиному списку від “Батьківщини”, — зазначив віце-спікер.

Нагадаємо, що в законі про місцеві вибори є заборона на участь у виборах для блоків політичних партій.

О. Звенигора />  

Читайте также по теме