ГолосUA
08:37 27/07/2010

“Батьківщина ” оскаржить підняття тарифів на газ для населення в Окружному адмінсуді — Власенко (додано ГОЛОС)

ВО “Батьківщина” подало до Окружного адміністративного суду Києва адміністративний позов щодо визнання протиправною та скасування постанови НКРЕ № 812 від 13 липня 2010 року “Про підвищення на 50% тарифів на газ для населення”.

Про це повідомив народний депутат від БЮТ Сергій Власенко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

ГОЛОС

“ВО “Батьківщина ” вважає, що не існувало жодних юридичних, політичних, економічних або соціальних передумов для прийняття цієї постанови. Ми також вважаємо, що приймаючи цю постанову НКРЕ порушила низку законодавчих актів України, низку постанов Кабміну, а також власне тимчасове положення щодо встановлення граничних цін на природний газ”, — зауважив нардеп.

На переконання політика “у випадку, якщо суд розглядатиме цю справу неупереджено і відповідно до чинного законодавства — то у нього не буде іншої можливості окрім як визнати цю постанову протиправною та скасувати її”.

“Ви знаєте, що Україна забезпечує населення газом власного видобутку а НАК “Нафтогаз” за нового керівництва рапортує про те, що відкриває нові родовища і при цьому відбувається збільшення ціни на газ на 50% — це все є абсолютно алогічно і не зрозуміло. Так само алогічно і незрозуміло, що Росія знижує ціну на природній газ для України на 30%, а для нашого населення ціна зростає на 50%, порушуючи всі передвиборні обіцянки тоді ще кандидата, а тепер Президента Віктора Януковича”, — зауважив нардеп.

При цьому юрист підкреслив, що згідно закону суд має 2 місяці на розгляд цього позову. “Але передбачати достатньо важко, як швидко буде розглянуто позов”, — додав він.

А. Береза

 

Читайте также по теме