“Батьківщина” внесла зміни у статут партії — Турчинов

 

size="4">Партія “Батьківщина” внесла зміни у статут партії.

size="4">Про це заявив перший заступник голови партії „Батьківщина” Олександр Турчинов на Х з’їзді партії, передав кореспондент ГолосUA.

size="4">Зокрема, за його словами, партія “Батьківщина” формуватиме свої партійні осередки відповідно до виборчих округів та дільниць у всіх регіонах країни.

size="4">Нова структура охоплює базові партійні організації, до яких належать первинні партійні організації, що створюються в обов’язковому порядку на всіх дільницях – міські, районні та обласні партійні організації та партійні організації в Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі. У новому статуті також чітко виписана діяльність окружних партійних організацій, що створюються на територіях виборчих округів з виборів до районних, міських, обласних рад і Верховної Ради України”, — зазначив політик.

 

size="4">Водночас О. Турчинов наголосив, що зміни до статуту партії передбачають обов’язкову норму обрання лідерів осередків всіх рівнів за результатами внутрішньопартійного голосування, тобто праймеріз.

 

size="4">Ми вже маємо досвід такої роботи, але це не повинно бути факультативом або проводитися формально, праймеріз мусить відбуватися на кожному рівні, публічно, з широким залученням громадськості та ЗМІ. Тільки з урахуванням попередніх внутрішньопартійних голосувань будуть складатись наші списки, починаючи від районної ради та закінчуючи Верховною Радою України”, — підсумував він.

Читайте также по теме