ГолосUA
12:04 26/07/2010

“Батьківщина” збирається пікетувати Печерський суд, щоб взяти участь у виборах

Щоб взяти участь у місцевих виборах, ВО “Батьківщина” збирається пікетувати Печереський районний суд, який втручається у внутріпартійні справи і намагається усунути партію від виборчого процесу.

Про це повідомив народний депутат, голова Київської обласної партійної організації ВО “Батьківщина” Костянтин Бондарєв на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, Печерський районний суд м. Києва зобов’язав усі підрозділи Міністерства юстиції не вносити зміни до реєстраційних документів партії, зокрема стосовно зміни керівництва. Оскільки, згідно законодавства, партія повинна повідомляти Мін’юст у разі будь-яких змін, відтак вона позбавляється права зареєструватися на участь у майбутніх місцевих виборах.

На думку К. Бондарєва, таке рішення є протиправним, тож активісти, члени партії і керівники районних партійних організацій ВО “Батьківщина” збираються влаштовувати масові заходи біля будівлі суду.

“Ми будемо рухатися в двох напрямках: перший — це юридичний, і відповідно цьому наші юристи будуть працювати, оскаржувати сам факт наявності цієї ухвали і прийнятого рішення про те, що буде розгляд цього питання. А інша площина, в якій ми будемо рухатися, це ми будемо повідомляти суспільство, організовувати масові заходи. Сьогодні ми розпочинаємо низку масових заходів, яка буде мати назву “Батьківщину” не заборонити” і розпочинаємо кожного дня пікетування біля Печерського суду”, — заявив він.

Як вже повідомляв ГолосUA, причиною втручання Печерського суду у діяльність “Батьківщини” стало звернення Володимира Майбоженка — колишнього керівника обласної парторганізації — котрий через суд оскаржує своє виключення з партії і припинення повноважень як голови. Хоча, за словами Бондарєва, ці питання стосуються виключно внутрішньопартійного життя.

М. Мамаєва />  

Читайте также по теме