ГолосUA
14:59 27/11/2010

Бельгійці розвиватимуть співробітництво з Миколаївським портом

 

За сприяння Міністерства транспорту та зв’язку України було підписано Меморандум про співробітництво між Миколаївським портом і портом Гент (Бельгія).

Про це повідомили у прес-службі Мінтрансзв'язку.

Підписання меморандуму з портом Гент стане ще одним кроком на шляху інтеграції транспортної системи України в європейську транспортну мережу.

Підписання документу відбулося у рамках візиту в Україну наслідного принца Бельгії Філіпа на українсько-бельгійському бізнес-форумі під головуванням Прем'єр-міністра України Миколи Азарова. Свої підписи під документом про співпрацю поставили начальник Миколаївського порту Василь Іванюк та генеральний директор порту Гент Даан Шальк.

Відтепер фахівці разом працюватимуть над збільшенням вантажопотоків між портами, співпрацюватимуть у галузі безпеки судноплавства, підготовки персоналу та налагодять нові транспортні лінії.

Слід зазначити, що у переговорах між портами також взяли участь проректор Національного університету суднобудування ім. адмірала  Макарова Євгеній Трушляков. Бельгійські партнери обіцяли сприяти в налагодженні взаємин між Миколаївським суднобудівним університетом і університетом порту Гент — це дозволить забезпечити науковий супровід створенню інтермодального вузла в Миколаївському регіоні.

Читайте также по теме