ГолосUA
14:56 14/01/2009

Бен Ладен закликав мусульман почати війну у відповідь на військову операцію Ізраїлю

Глава Аль-Каїди Усама Бен Ладен закликав мусульман розпочати священну війну у відповідь на військову операцію Ізраїлю у секторі Газа.

Про це повідомило «Эхо Москвы».

22-х хвилинний аудіозапис арабською мовою з’явився на одному з сайтів ісламізму. Чи належить голос на записі Бен Ладену – сказати складно, але фахівці упевнені, що, в усякому разі, це той же голос, який озвучував і інші звернення голови Аль-Каїди.

У цьому зверненні до всіх мусульман Бен Ладен закликав своїх єдиновірців до джихаду. Як повідомило агентство Рейтер, головний терорист сучасності обрушився з критикою на керівництво арабських країн, що дозволяють, як зазначив глава Аль-Каїди, продовжувати агресію Ізраїлю в секторі Газа. Бен Ладен пообіцяв, що боротиметься з ворогами до переможного кінця. На думку глави терористичної мережі, Сполучені Штати швидко втрачають свій вплив, і не зможуть продовжувати боротьбу з Аль-Каїдою.

Він заявив, що позиції Америки значно підірвані економічною кризою і зміною керівництва країни, тому мусульмани повинні активізуватися і продовжувати джихад, в першу чергу для звільнення Палестини.  

Попереднє послання Усами Бен Ладена, яке з’явилося в травні минулого року, також було присвячено палестино-ізраїльському конфлікту. У своєму зверненні глава Аль-Каїди закликав до боротьби з ізраїльською блокадою сектора Газа.

Читайте также по теме