ГолосUA
08:07 23/01/2009

«Bentley» зупинить виробництво

Британський виробник люксових автомобілів «Bentley» навесні цього року має намір зупинити роботу своїх конвейєрів на сім тижнів.

Про це повідомило агентство «РБК-Україна».

Як заявив офіційний представник компанії «Bentley Motors», на початку березня 2009 року збирання автомобілів «Bentley» на заводі в центральній Англії буде призупинено у зв`язку з глобальним падінням авторинку.

Минулого року «Bentley», що належить німецькому автоконцерну «Volkswagen», випустила на своєму заводі в Англії 7,6 тис. автомобілів — на 24% менше, ніж 2007 року, повідомляє Associated Press.

У 2009 році ця негативна тенденція обіцяє продовжитися на тлі загального спаду британської автоіндустрії. Так, згідно з даними британського Товариства автовиробників і автодилерів (SMMT), виробництво автомобілів у Великій Британії в грудні 2008 року впало майже наполовину порівняно з груднем 2007 року.

Раніше цього місяця японські «Nissan Motor» і «Honda Motor» оголосили про призупинення конвейєрів і масові скорочення співробітників на своїх підприємствах у Великій Британії.

Крім того, кілька днів тому ще одна фірма, яка входить в концерн «Volkswagen Group», — чеська «Skoda Auto» ухвалила рішення про скорочення робочого тижня до 4 днів на тлі зниження попиту на продукцію. Цей режим роботи триватиме як мінімум до червня цього року.

 

Читайте также по теме