ГолосUA
12:55 19/02/2009

Березовського звинуватили у фінансуванні бойовиків Басаєва

Борис Березовський, який зараз переховується від російського правосуддя за кордоном, відкрито фінансував діяльність відомого терориста Шаміля Басаєва і головного ідеолога ваххабізму Мовладі Удугова.

Як пишуть російські ЗМІ, про це в ефірі одного з телеканалів заявив екс-міністр оборони Ічкерії, народний депутат республіканського парламенту Магомед Хамбієв.

«Я особисто був свідком того, як Березовський передав Шамілю Басаєву $1 млн, а Мовладі Удугов створив телеканал за гроші того ж Березовського і на весь світ показував відрублені його однодумцями голови іноземців, щоб навести тінь на чеченський народ перед всім світом», — сказав М.Хамбієв.

Екс-міністр оборони Ічкерії підкреслив, що лозунг Удугових «знищити всіх мунафіків (безбожників) до останнього» говорить сам за себе.

«Вони навивають «мунафіками» весь чеченський народ, значить, вони вороги народу і заслуговують прокляття. Удугов закликав до газавату і першим втік разом із сім’єю за кордон», — нагадав він.

При цьому Магомед Хамбієв закликав бойовиків скласти зброю.

«Я 14 років воював за ідею свободи, але справжню свободу відчув тільки декілька років тому, коли залишив ряди бойовиків і приєднався до свого народу і Президента. Коли я йшов до Кадирова, не думав, що мені залишать життя, я просто прислухався до своїх рідних, які просили мене залишити шлях, не підтримуваний народом. Проте Кадиров мене не вбив, а, навпаки, дав мені три місяці на роздуми і право вибору. Я не дочекався кінця цього терміну і прийшов до нього», — згадав М.Хамбієв.

 

Читайте также по теме