ГолосUA
07:47 21/09/2010

Без плану погашення заборгованості до 2011 року Києву загрожує зниження рейтингу “Standard & Poor’s”

Недавнє залучення Києвом банківських кредитів на покриття різниці в тарифах на послуги теплопостачання не зробить негайного впливу на рейтинги міста.

Про це повідомили в прес-службі служби кредитних рейтингів “Standard & Poor’s”.

“Незважаючи на те, що раніше ми оцінювали ймовірність нових запозичень м. Києва у 2010 р. як невисоку, умови на яких залучені банківські кредити (12-місячний пільговий період і рівномірний графік погашення) дозволяють припустити, що в найближчі 18 місяців нові зобов’язання не приведуть до зростання витрат бюджету на обслуговування і погашення боргу понад рівня, закладеного в наш поточний прогноз”, — заявили аналітики служби рейтингів.

Базовий сценарій Standard & Poor’s, як і раніше грунтується на припущенні про те, що консолідація державної бюджетної політики, а також пряма участь центрального уряду в управлінні містом дозволять Києву пройти пік боргових виплат в 2011-2012 рр.. За словами аналітиків, підтримка місту може бути надана шляхом збільшення обсягу міжбюджетних трансфертів з державного бюджету або скорочення перерахувань з міського бюджету до державного бюджету, а також можливого часткового рефінансування боргових зобов’язань.

“Разом з тим кредитоспроможність Києва як і раніше залежить від наявності прозорого і реалістичного плану погашення боргових зобов’язань у рамках бюджету міста на 2011 р. У зв’язку з цим, ми не виключаємо можливості негативних рейтингових дій у випадку, якщо місто не зуміє виробити такий план до початку 2011 р. Крім того, негативний вплив на рівень рейтингів можуть надати різке збільшення витрат міста на обслуговування і погашення боргу і (або) погіршення показників виконання бюджету. ”, — запевнили фахівці.

 

Читайте также по теме